Keresőmarketing, SEO

keresomarketing

A keresőmarketing világtérképe

Keresőmarketing (Search Engine Marketing, SEM) = online tevékenység, amely a keresőprogramok találatainak felhasználásával és befolyásolásával hat a weben megjelenő szereplők közti látogatottsági (s ezzel üzleti) versenyre azon a módon, hogy valamely honlap megjelenését, elérhetőségét, láthatóságát és információtartalmát előnyös helyzetbe hozza.

Mivel a magyar nyelvű internetes keresések több mint 90 %-át a piacvezetőGoogle bonyolítja le, így a keresőmarketing lehetőségeit erre a keresőprogramra értelmezve tárgyalom: jelentősége manapság leginkább csak ennek van.

Bármely weboldalnak a keresőtalálatok közt való megjelenése, s ennek a megjelenésnek a milyensége nagyban befolyásolja az adott honlap elérhetőségét, forgalmát – s ezzel tulajdonosának üzleti pozícióját is. A legfontosabb természetesen az, hogy a kiválasztott weboldal a profilját érintő kulcsszavas keresések során a találati lista elejére kerüljön. Ez elérhető fizetett hirdetés útján és elérhető az úgynevezett keresőoptimalizálás eljárásainak alkalmazásával. (A fizetett linkek lehetőségével oldalamon nem foglalkozom.)

A találati helyezésen kívül jelentősége van annak is, hogy pontosan milyen információ lesz látható a találati listán, hiszen az oldal nevére kötött linken kívül a Google-találatok rövid leírást és gyakran kiegészítő információkat is tartalmaznak. Marketing szempontból a honlap nevének, domain-címének a megválasztása, a leírásban megadott és kiegészítő információknak a megfogalmazása nagyban befolyásolja, hogy végül kattint-e az érdeklődő honlapunk linkjére. Vagy pedig nem kattint, de azért nem, mert már a találati néhány sorbán ott látja a telefonszámunkat és eldönti, hogy honlapunk megnyitása helyett inkább közvetlen kapcsolatba lép velünk. Azt a néhány sornyi lehetőséget tehát nagyon jól és nagyon rosszul is fel lehet használni, illetve érteni kell ahhoz is, milyen módon lehet a legjobban kiaknázni a Google kínálta, de kevesek által kínált lehetőségeket (térképtalálatok, képek megjelenítése stb.)

A keresőmarketing munka oroszlánrészét azonban nem ezeknek a kevésbé látványos (de nagyon fontos) finomhangolásoknak a beállítása képezi, a legfontosabb mégiscsak az, hogy első oldalra, első helyre kerüljön weboldalunk a Google-találatok rangsorában. Mégpedig nem a hirdetett (fizetett) linkek, hanem az organikus találatok között, amelyek sorrendjét a keresőalgoritmusok határozzák meg. Hogy pontosan milyen szempontok alapján, azt a nagy világcég belső emberein kívül senki sem tudja pontosan, de egy egész szakma (már-már iparág) szerveződött arra, hogy ezeket a szempontokat részben megismerve, rézben az eredményekből következtetve érvényesítse a támogatni kívánt honlapokra nézve.

Ez a szakma, ez a tevékenység a keresőoptimalizálás, amely a keresőmarketingnek már csak konkrétan azzal a feladatával foglalkozik, hogy bizonyos keresőkérdésekkel élpozícióba juttassa az optimalizálás alá vett honlapot a Google-találatok között.

Maga a keresőoptimalizálás (Search Engine Optimization; SEO) azonban szintén összetett és sokágú, többirányú tevékenység. Én két ágával foglalkozom, ezek

 • a honlapoptimalizálás (on-site seo), amely a honlaptartalom fejlesztése és a szerkezet keresőbarát kialakítása révén teszi a weboldalt Google-szempontoknak minél megfelelőbbé
 • a linképítés (off-site seo), amely külső hivatkozások rendszerének felépítése révén szerez a támogatott honlap számára besorolási presztízst

A két munkafázist összehangoltan kell elvégezni, és újabban igen kifinomult módszerekre van szükség, a keresőalgoritmusok ugyanis egyre jobb hatásfokkal szűrik ki egyfelől az értéktelen tartalmú honlapokat, másfelől azokat, amelyeket külső manipulációval juttattak kedvező helyzetre. A túlságosan céltudatos és koncentráltan kulcsszó-orientált optimalizálás ma már nem alkalmazható, olyan kreatív megoldásokra van szükség, amelyek tényleges tartalmi értékekre és a tartalmi elemek összefüggésere támaszkodnak.

Hogy ezen pontosan mi értendő (illetve, hogy én miként végzem ezt a munkát), más weboldalaimon és blogjaimban részletesen leírtam, ismétlések helyett inkább csak a linkeket adom meg:

Kreatív honlapoptimalizálás – keresőbarát weboldal

További keresőmarketing webhelyeim:

Mi a keresőmarketing? A keresőmarketing olyan online tevékenység, mely a keresőtalálatok befolyásolásával hat a weben zajló üzleti versenyre azon a módon, hogy valamely honlapok számára kedvező megjelenést és helyezést biztosít.
Miből áll a kereső-marketing  fizetett hirdetési kampányok (AdWords) és organikus keresőoptimalizálás
Keresőmarketing – Hogyan?  Kreatív módszerekkel, egyéni stratégiával, a rutin-eljárásokat kerülve
 Mi az online marketing  Marketing feladatok megoldása az interneten, webmarketing
Hogy legyek első a Google keresőben?

Aktuális Seo

Laptop szerviz Budapest – kijelző csere

Megbízható, gyors laptopszerviz és laptop alkatrész szakbolt + weáruház kiemelkedő garanciákkal, notebook gyorsszerviz Budapesten 1 év garantált jótállással! Melyik a legjobb laptop szerviz Magyarországon? Ahol szakképzett a munkatársak több éves laptop alkatrészcsere és tablet javítási tapasztalattal rendelkeznek. Kijelző csere ára, akkumulátor töltők budapesti laptopszervizben. Asztali számítógépek és laptopok azonnali javítása helyben, karbantartás, vírusirtása, windows 10 telepítése, videókártya behangolás és WiFi hálózat beállítása javítóműhelyben:

 • Buda és Pest: Laptop kijelző szerviz, akku töltő

Laptop alkatrész javítása vagy cseréje szakszervizben. A laptop egy kényelmes, hordozható kompakt személyi számítógép – PC hardver Angyalföld, XIII. kerület Bp.

Télikertépítés – Télikertek Budapest

üveg terasz beépítéaMind a négy évszakban, még a zord téli időszakban is élvezheti erkélye, terasza, lodzsája kényelmét, ha üveggel beépítteti télikertnek. Így gyakorlatilag olyan új szobát nyer otthona számára, amelyben  a növények télen is a természet közelségét jelenthetik. Itt az üvegfelületeknek (kerti ajtó, téli ablak, üveg tető) köszönhetően a növényei sokkal több természetes fényt kapnak és az üvegház-effektus is érvényesül, így a télikert hőszigetelő nyílászáróinak köszönhetően lakása fűtési költségeinek egy részét is megtakaríthatja.

Antik népi bútorok restaurálása

Előkészületek egy új online marketing projektumhoz, amelynek témája az antik bútorokkal kapcsolatos. A linképítő munka még nem indult el, de szokás szerint jobb kicsit előre dolgozni, hogy amikor élesben megy, már legyenek kész oldalaim. A téma érdekes, legalább kicsit tanulmányozom a stíluskorszakokat.

 • Festett bútorok  – parasztbútor – antikvitás

A pánikbetegség leküzdése – tünetek, kezelés: Budapest

Sajnos egyre gyakrabban találkozhatni pánikbetegekkel. A pánikrohamok sokak életét megkeserítik. A betegség leküzdése lehetséges, de képzett pszichoterapeuta segítségére van hozzá szükség, aki a kognitív viselkedésterápia gyakorlataival segít a szorongás és a páni félelem megszüntetésében – pánikbetegség és agorafóbia kezelése.

 • Pánikbetegség kezelése Budapest – Pánikroham optimalizálás #gyógyítás
 • Mit tegyek? Mi a pánik? – Az agorafóbia kialakulása

Szamizdat a Kádár-korszakban

Rövidesen indul a seo-kampány, egyelőre a honlapépítés és a tartalommarketing áll a homloktérben

Tömeges SMS küldés – mobilmarketing

SMS-kampány indítása gondold végig: mit szeretnél elérni csoportosan küldött szövegüzeneteddel. Először a célközönséget kell megválasztani. Címlista alapján válaszd ki azokat az ügyfeleket, akiket az adott kampányban meg kívánsz szólítani. A technikai lebonyolításról gondoskodva célszerű professzionális szolgáltatót felkérni, amelyiknek van tapasztalata a mobilmarketing területén és megfelelő gateway-szerverrel rendelkezik.

Virtuális szerver bérlés – szerverhoszting

Ez a tervezet 2014-ben nem valósult meg (a támogatás tárgyát képező weboldalt addig nem kezdtem el külső hivatkozásokkal támogatni, amíg tartalmilag nem tette tulajdonosa relevánssá, s amíg linkprofilját nem tisztította meg a spam linkektől). 2015-ben viszont elindult és dübörög, akár a hibrid szerverek a digitális éjszakában. Ez ám a virtuálé. Ilyen dedikált privát szerverbérlet okán az ember megnyalja mind a tíz IP-címét.

 • Laptop szerviz – kijelző csere – google első hely – tartalommarketing
 • vps szerver bérlés
szerver-berles - vps szerverek

tömeges sms küldéshez szerverek elhelyezése budapesti szerverteremben

Szerver bérlés – dedikált virtuális szerverek – seo keresőmarketing

Betonvágás – falfúrás, beton fúrás és falvágás

Egy régi építéstechnológiai online marketing tuning remake oldalai a Google Pingvin 3.0 algoritmus frissítése után, amikor a weboldalaim a vasbeton megmunkálását érintő témákban visszakapták pozícióikat

 • betonfal fúrása – vasbeton vágás – keresőmarketing
 • budapest, szolgáltatás: betonvágás és -fúrás

Google első helyre kerülés: keresőmarketing

Az online marketing szakágaként értelmezett keresőmarketing (SEM) olyan internetes tevékenység, amely az organikus keresőtalálatok külső befolyásolásával hat a weben folyó üzleti versenyre azon a módon,  hogy a tevékenysége alá vont egyes weboldalak kedvező pozícióba hoz a találati oldalakon (SERP). Másként fogalmazva a kereső marketing az organikus keresőtalálatok helyezésének a javításával és a honlapok kedvező helyezésre hozásával foglalkozik

SEO témák 2018

 • Laptop szerviz: kijelző, Asus akku – notebook javítás Bp.
 • Terasz beépítés Budapest: üveg télikert építés, gyártás.
 • Google első hely elérése weboldal optimalizálás és linképítés módszerével

SEO – tartalommarketing: weblap, honlap, oldal, website, keresőmarketing, web optimalizálás, notebook akkumulátor csere, télikert építés, laptop szerviz budapest – marketing szerverek, Google-Seo, honlapoptimalizálás, linképítés, első helyezés a google keresőben

Facebook hozzászólások:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük