Arcod lepkeszárnyai

 

bdk képvers - arcod lepkeszárnyai

Balla D. Károly: Arcod lepkeszárnyai. Számítógépes rekonstrukció 2010-ből. A megrongálódott eredeti: 1980-as évek, karton, papír, vegyes technika.

A képvers alapját egy az 1970-es évek végén készítettem fénykép képezi (a modell akkori társaságunk tagja: F. A.). Ekkor készítettem fototechnikával az árnyalatok nélkülivé kontrasztosított pozitív és tükrözött negatív verziót is. Évekkel később montíroztam a két képet „lepkeszárnnyá” és tettem rá Letraset-készlettel a feliratot. Újra csak évekkel később ez utóbbi képvers-szerűség felhasználásával készítettem 1993-as publicisztikai kötetem borítóját: az elülsőre más felirat került, a hátulsóra pedig erős nyújtással helyeztem el (a modell, akivel ekkorra már hosszú évek óta nem tartottam a kapcsolatot, állítólag nem örült ennek a megjelenésnek).

Amikor 2010-ben digitalizálni akartam az eredetit, a használhatatlanságig megrongálódott állapotban került elő, ezért csak részben tudtam felhasználni, a betűket számítógéppel rekonstruáltam, ahogy tudtam.

 

skiz_bor

skiz_h_bor


 

Facebook hozzászólások:

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük